Megvan az év fagylaltja: tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel
Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok Kecskeméten, az Év Fagylaltja versenyén. Az idei győztes a “Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel” fantázianevű fagyi lett.
Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok Kecskeméten, az Év Fagylaltja versenyén. Az idei győztes a “Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel” fantázianevű fagyi lett.
A győztes tortát a szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza alkotta meg a tokaji aszú, a füge és a méz kombinálásával.
Az ellátási nehézségek, dráguló alapanyagok kihatnak a fagylaltkészítőkre is. Ennek nyomán emelkedik a fagyigombócok ára, 300-450 forint alatt nem is éri meg, de már nem számít kivételnek az 500 forintos ár sem.
Az ínyenc kategória legjobbjának töltelékébe mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörösáfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag is került.